sâmbătă, 21 septembrie 2013

Tunelul , mai explicit !

Buna seara prieteni dragi ,

In urma atator discutii aprinse de pe paginile grupurilor care promoveaza locurile frumoase din Romania precum ca acest loc ar fi in Ucraina si nu in Romania m-am gandit ca ar fi bine sa incerc sa documentez si prin alte poze si prin povestea lui ca locul este in Romania si nicidecum in alta parte.


Totul a inceput in Februarie 2013 , atunci cand am vazut din autobuzul cu care ma intorceam de la serviciu un deal de pe care credeam ca dadea bine apusul in poza.
Pe 04 Februarie impreuna cu prietenul si colegul meu de "suferinta" Mihai (https://www.facebook.com/mihai.tamasila) , ne-am hotarat sa mergem sa pozam apusul de pe acel deal.Drumul facut de carute si tractoare trece peste calea ferata pe care pana acum ceva timp circula trenul de persoane atat de renumit in zona pentru "viteza" lui , "Rapidul de Bautar" .
Mihai ramasese putin in urma sa pozeze nu stiu ce plante , iar eu am ajuns primul la calea ferata si m-am oprit probabil si din respirat cand am vazut ce ascundea locul ala , pot sa va asigur ca atmosfera creata de lumina apusului a fost una de neuitat.Am strigat la Mihai ceva de genul "Maistoreeee , hai sa vezi nebunia de aici ! "
A venit ,am facut cateva poze si-ntro parte si-n cealalta si am urcat pe deal pentru ca se facuse deja tarziu si pierdeam apusul.

                                                                Vedere catre Otelu - Rosu



                                                                                      Vedere catre Caransebes


In seara aceea am hotarat impreuna cu Mihai ca atunci cand primavara-si va face treaba ei si totul va fi verde ne vom intoarce sa vedem ce surpriza ne rezerva zona.Reactia a fost "wowwwwww" !
Eu stiu ca nu este asa de spectaculos ca si "Tunnel of Love" din Ucraina , dar este al nostru si-l apreciem asa cum e!






Singurii prieteni care au venit sa vada acest loc minunat au fost Dumitru Doru (https://www.facebook.com/dumitru.doru.3?fref=ts) si Daniel Puscau (https://www.facebook.com/daniel.puscau?fref=ts) alaturi de care am petrecut soarele de la rasarit pana deasupra tunelului.









                                                                                                                                     cu Dumitru Doru  


                                                                                                                                                            cu Dumitru Doru si Daniel Puscau


Dupa ce am pozat tunelul  Doru l-a facut pe Daniel model si bineinteles ca nu puteam sa nu profit de asta.




Ar mai fi cateva poze facute cu persoanele care ne-au insotit la tunel.


                                                                                                                                                    


                                                                                                                                                                                                   Nepoatele


Si bineinteles making of:


Acestea sunt ultimele poze facute in zona (saptamana trecuta).Asteptam ca frunza sa-si schimbe culoarea si revenim cu noi poze.Sper sa nu mai fie dubii in legatura cu locatia acestui loc frumos.




                                                                 Va doresc o seara minunata !

                                                                                                  Cu stima ,

                                                                                                                 Florin


Actualizare 09.02.2014

Ultimele doua poze realizate anul trecut.





















39 de comentarii:

Unknown spunea...

Salut, imi puteti mai precis unde se afla acest loc ? Eu sunt din pitesti si as vrea sa merg acolo. Multumesc

Gianina spunea...

Superb loc,recunosc nu stiam de el.Superbe fotografii si amintiri,felicitari!

Unknown spunea...

Intre Obreja si Glimboca sunt 2 localitati la 10 km de Caransebes! Este o sosea dreapta intre aceste localitati. In partea stanga cum vi dinspre Glimboca, se face un drum se duce la calea ferata! Sper sa fie OK!

Anonim spunea...

Mai circula vreun tren pe acea linie!? Superbe fotografiile!

Diana Catanoaia spunea...

Superb loc si fotografiile sunt geniale!!

Grinchifer spunea...

45.481758,22.281572 este cumva aici_

Octavian spunea...

Sunt bune coordonatele lui Grinchifer? Daca nu, poti pune, te rog mult, coordonatele locului?

Unknown spunea...

Superbe fotografiile si locul, si ma bucur ca este si la noi in tara asa ceva! Am mai gasit un obiectiv de vizitat vara asta! :)

Unknown spunea...

E fantastic locul asta! Am cautat putin pe google street view si am facut doua capturi de ecran:
http://i62.tinypic.com/2q2q13m.jpg

http://i62.tinypic.com/a76tk.jpg

Acesta este drumul care duce la acea cale ferata(intre Glimboca si Obreja)? multumesc.

Dr2005 spunea...

Păcat că nu mai circulă trenuri pe acolo... după ce combinatul de la Oţelu Roşu s-a închis, firma privată care opera linia s-a retras.

Ca fapt divers, pe linia Piteşti - Curtea de Argeş, între fosta staţia Vâlcele şi Băiculeşti (altă fostă staţie, ajunsă acum simplă haltă) există ceva asemănător, la scară mai mică ce-i drept. Dar încă are trenuri(5 perechi pe zi): http://transport-in-comun.ro/forumuri/Linia%20906-137%20intre%20Valcele%20si%20Baiculesti.jpg

petreartene spunea...

Exista si in Ucraina unul asemanator,langa Kleven, intr-o padure unde se pare ca era si o unitate militara;http://www.panoramio.com/photo/39997602?source=wapi&referrer=kh.google.com

Anonim spunea...

iti multumesc pentru fotografii, sunt de vis! nu credeam sa vad asa ceva!

Calin C spunea...

Foarte frumoase poze.

O completare mica, mai exista un loc asemanator in judetul Valcea, langa Horezu, eu trec des pe acolo si l-am observat de curand. Abia astept sa vina primavara/vara, ca sa-l prind la potential maxim. Daca ai drum pe acolo, e vizibil si de la drumul national 67.

Mai exact :

http://goo.gl/maps/s4Hyq

Anonim spunea...

Minunat :)...un peisaj de-a dreptul deosebit mai ales primavara <3

Mihaela Bruja Due spunea...

sunteti extraordinari.....foarte frumos...bravo..!

Simona Moon spunea...

Multumesc frumos ca ne-ai aratat si noua ca avem si noi un astfel de tunel verde! Sper sa ajung si eu candva sa fac poze acolo!
O zi frumoasa va doresc!

iasmina spunea...

Superb! In ce luna au fost facute pozele?

Unknown spunea...

Minunat! O "pilula magica" de feerie, bucurie... viata.
Va sugerez sa reveniți și sa surprindeți/fotografiați acelaș moment în diverse anotimpuri sau în diverse momente ale zilei.

Anonim spunea...

Da superb,daca am avea si un guvern cu care sa stim ca stie sa faca si turism nu numai hotii,am avea sute de mii sau milioane de turisti in tara si am fi una dintre cele mai bogate tari,asta din punct de vedere financiar,caci aceasta tara din punct de vedere frumusete e superba si minunata dar nu avem cine sa se ocupe,acolo as fi facut o mocanita de plimbare pt turisti si banii ar fi putut ajuta turismul ,asta este un of.

Ceuca Ciprian spunea...

Anonimule de pe 14 februarie...
Poti sa ai si 50 de guverne care sa faca minuni mai multe decat insusi Hristos, e degeaba. Pentru ca noi, locuitorii acestei tari nu facem nimic pentru protejarea unor astfel de arealuri. Hai sa nu ne mai cacam pe noi (iertati-mi limbajul) ca guvernul nu face nimic. Noi ce facem? Doar sa umplem astfel de locuri de gunoi. Atat stim. Daca primaria nu a pus cos de gunoi, noi trebuie sa aruncam gunoiul unde ne vine mai usor. Cum naiba sa punem noi gunoiul intr-o punga si sa aruncam punga la primul tomberon intalnit? NU SE POATE asa ceva. Noi suntem romani si gata. Va rog s ma scuzati de ipocriziile ieftine (gen: eu arunc gunoiul unde trebuie) ca nu va cred. Poate peste vreo 50 de ani o sa va cred...

Anonim spunea...

Da Octavian,coordonatele lui Grinchifer,si anume astea 45.481758,22.281572 sunt bune ;).In partea de jos a drumului,o sa vezi o linie verde dreapta.Acolo e tunelul

paulette cosma spunea...

Fotografii minunate care au circulat mult pe net.Nu cunosteam autorul,
felicitari si multumiri pentru frumusetile expuse.

uihc spunea...

Felicitari pentru Florin! Ma gandesc la cata lume a trecut pe langa acest loc (si altele asmenea). Multi vad, putini observa. Multumim, d-le Florin Avramescu!

Victor Roncea spunea...

Felicitari!

Arg spunea...

Am fost casatorita cu un impatimitmontaniard.Ptr a merge la o drumetie ai nevoie de cateva lucruri indispensabile,de incaltaminte si imbracaminte adecvate.Am invatat de la el sa respect si sa vad frumosul unde e un loc obisnuit ptr altii.Ce ati facut voi este o minune ce va ramane in memoria celor ce admira minunile ,,obisnuite ,,ale naturii.Nu fac conducatorii nostri mare lucru,dar si noi suntem de neegalat in lume(cred)in indolenta si ipocrizie.De hoti,nu mai vorbesc.Nu stiu daca voi putea sa ajung pe acolo,dar am o cunostinta Radu Djendov,care a lucrat in Caransebes de la repartitie pana cu 10 ani in urma.E indragostit de acele meleaguri.Povesteste cu o admiratie de nedescris despre locuri si oamenii acelor locuri.Va felicit ptr frumusetile expuse pe internet.La mai multe si sanatate

Florin Avramescu spunea...

Va multumesc tuturor pentru aprecieri !
Locul este deosebit atunci cand pomii sunt infrunziti.

Anonim spunea...

Mergem la un gratar acolo ! :)

Andreea spunea...

Salut. Super fotografii. As vrea sa merg weekendul asta acolo dar spune-mi exact unde faci stanga, la iesire din Glimboca (in drum spre Obreja)? Ca poti trece pe langa acel drum de pamant foarte usor, fara sa-l vezi...si cam cat e de mers de la sosea pana la calea ferata?

Unknown spunea...

frumos loc antradevar ca multe altele din romania ,sunteti fantastici baieti tinetio asa ,ar fi un loc bun pentru turisti

Piktorash spunea...

aaaaaaa, "Rapidul de Bautari", care mai apoi a fost schimbat de "Sulita Verde" :)))

mistem spunea...

Bravo Domnilor! Felicitari pentru descoperirea locului si pentru imagini!

Anonim spunea...

D-le Florin va felicit pentru aceste minunate instantanee.Sper sa ajung si eu odata acolo.

Monica spunea...

Felicitari pentru fotografii si nu in ultimul rand pentru postarea aceasta. Era necesara intr-o lume in care viralul bate realul si legendele urbane ne slabesc increderea in oameni.

Anonim spunea...

Buna ziua Florin,

Am inceracat sa vizionez video-ul YouTube http://www.youtube.com/watch?v=XcXjGWaH6Go

dar din cauza benzii sonore filmul este blocat in Germania (Licenta GEMA):

=================================
Unfortunately, this video is not available in your country because it could contain music, for which we could not agree on conditions of use with GEMA.

Sorry about that.
=================================

Se poate incarca si o versiune fara muzica ?

Multumesc,
Calin

Anonim spunea...

Foarte frumos...nu credeam vreodata ca acest loc o sa devina asa de cautat...Eu stiam de acest ,,tunel,, de aproximativ 2 ani, pe cand mergeam și merg la cules de prune :-)...si fân

Unknown spunea...

fantastic must try and visit this place

Paul Snaider spunea...

Un blog minunat, o postare de exceptie . Felicitari. As dori o indicatie. Sunt din Piatra Neamt si as dori sa vizitez aceasta minune a naturii; pina unde merg cu masina , unde o parkez, cit se merge pe jos etc. Multumesc mult !

Paul Snaider spunea...

La ce ora ?

Anonim spunea...

Tunelul Dragostei

https://goo.gl/maps/uiXTsM3jQiq